De fyra sviterna i tarotkortleken

21.03.2020

Elementen i Lilla Arkanan


Svärdsviten
Här hittar vi elementet luft som handlar om våra tankar och vårt intellekt. Luft är en aktiv kraft (yang) och rör sig snabbt. Tala sanning, sätta gränser och kommunicera finns här. Men i den här sviten finns också ångest och oro när våra tankar och grubblerier tar oss till mörka platser. Titta på vinden runt oss - utan ansträngning flyttar den sig snabbt, som en stilla bris eller en förödande orkan.


Bägarsviten
Vattenelementet finns här, med sin mjuka, passiva kraft (yin). Här tar saker längre tid och vårt känsloliv är i fokus. Kärlek, familjen och vänskap. Men självklart också hjärtesorg och avund. Vattenelementet tar formen av både en djup och mystisk tjärn eller det vilda havet med vågor som rullar.


Myntsviten/pentagram
Här finner vi jordelementet - också det passivt (yin) och långsamt. Vår trygghet i den manifesterade världen runt oss. Jobb, bostad, pengar, hälsa och materiella tillgångar. Tänk dig moder jord. Skuggsidan av jordelementet bär girighet och otrygghet. Tänk dig den bördiga jorden där det mest fantastiska kan gro, det krävs bara tid och tålamod.


Stavsviten
Eldelementet utgör stavsviten och här går det fort. Elementet är aktivt (yang). Här finns passion, vilja och livslust. Inspiration och igångsättande energi! Elden visar sig både som den värmande brasan men också som den stora vilja otämjda skogsbranden.